waarom deze site

Ik heb toch maar besloten om eens op te schrijven waarom we deze site hebben. Veel mensen begrijpen de achterliggende gedachte niet, of kennen deze gewoonweg niet.

In eerste instantie is deze site ontstaan uit blijdschap en enthousiasme omdat we te horen kregen dat we zwanger waren, Dit was in januari 2007. Wat niemand toen kon weten was dat het behoorlijk mis zou gaan.

Uiteraard hadden we onze omgeving al ingelicht over het heugelijke feit. En wat blijkt dan; een heleboel mensen hebben commentaar op het feit, ‘dat je het al vertelt hebt’, of ‘dat je er een site over hebt gemaakt’.

Wij zijn achteraf heel erg blij dat we het iedereen zo vroeg hadden vertelt, want nu hoefde we, toen het fout ging, niet eerst uit te leggen dat we zwanger waren, maar dat het misgegaan was. Mensen begrepen nu meteen wat er aan de hand was en konden ons dan ook erg goed troosten. En daarnaast zijn wij mensen die graag dingen van ons af schrijven, en daar is deze website ideaal voor.

Naast dat het voor ons een manier van verwerken was, hopen we tevens dat voor een heleboel anderen mensen deze site mag dienen als informatie bron en vraagbaak. Dit alles was voor ons de eerste keer, en wij zaten vol met vragen en onzekerheden. En wij hebben gelukkig een hoop kunnen vinden op het internet. Dus op deze manier geven wij weer een beetje terug.

We zijn ondertussen met zijn drietjes. Nicki is geboren op 12 juni 2008. Drie zwangerschappen verder is het ons dan toch gelukt. We hebben een schitterende dochter. En voor dit soort heugelijk nieuws is het internet eveneens het ideale medium. Hier kunnen we dus ook de blijde berichten kwijt.

En als toefje op de taart: aan het eind van de rit hebben we een mooie verzameling van berichten, reacties, emoties, gedachten, foto’s, en al wat niet meer wat we kunnen bewaren, en als we daar behoefte aan hebben, kunnen nalezen.

Kortom, ons heeft het enorm geholpen om het vroeg te delen met onze omgeving, en deze site was ook voor hun een medium om middels berichtjes een hart onder de riem te steken.

Bas, Joan en Nicki…….