Babies en muziek

Een universiteit in Engeland heeft onderzocht of babies muziek onthouden die ze in de baarmoeder hebben gehoord. En het antwoord is ja. Dit wordt onderbouwd door andere onderzoeken. (lees hier meer)

Los van de bovengenoemde onderzoeken hadden Joan en ik al besloten dat we elke avond een muziekje zouden spelen voor junior. En het leuke is dat ze daar dus op reageert. Joan kan zelfs voelen dat ze naar het geluid toe beweegt. Nu maar afwachten of ze het melodietje herkent na de geboorte. (ik ben overtuigd dat dit het geval is)

Je hebt ook nog de mogelijkheid om een zwangerschaps belletje (een bola) op je buik te dragen. Als de kleine dan geboren is dan kan je met dit belletje de baby geruststellen. (herinneringen aan de tijd in de baarmoeder). Er doen veel geruchten de ronde dat je een hogere kans op een stuitligging hebt als je zo een belletje draagt omdat de baby continue door het geluid wordt gestimuleert en er naartoe draait met het hoofdje.

Ik weet niet wat waar is maar Joan wilde het risico niet nemen en wij spelen dus elke avond een muziekdoosje (en dan houdt Joan hem telkens op een andere plek) En natuurlijk kan de aankomende papa ook nog tegen zijn kleine meid kletsen. Ook daar reageert ze hevig op.


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie