Baby Fotografie – David Nightingale

Een tijdje terug viel mijn oog op een boek dat ik niet kon laten liggen.

Met mijn fotografie achtergrond en de kleine op komst was dit natuurlijk een boek dat ik niet kon laten liggen. Wat betreft techniek leert het me niet veel nieuws maar ik kan me voorstellen dat de meeste papa’s en mama’s niet de fotografische achtergrond hebben die ik rijk ben en voor hen is dit een heel leuk boek.

Dit zegt bol.com er over:
Meer dan ooit willen ouders de wonderbaarlijke eerste jaren van hun baby vastleggen in karaktervolle foto’s. Vergeet de gemaakte poses en achtergronden ? vandaag maakt men stijlvolle beelden die in elk interieur staan.

Dit boek is een vlotte en eigentijdse gids vol creatieve tips en raad bij elk aspect van babyfotografie: van het vinden van bijzondere invalshoeken en speciale houdingen, over het bewerken en optimaliseren van de beelden tot de presentatie van uw foto’s. Ieder stadium in de ontwikkeling van uw kind ? van zwangerschap tot eerste stapjes ? vraagt een eigen fotografische aanpak. De auteur fotografeerde jarenlang al deze memorabele gebeurtenissen en weet als geen ander de vele emoties op het babygezichtje vast te leggen. Ook op technisch vlak, over de camera-instellingen en lichtinval, deelt hij enthousiast zijn ervaringen in dit boek. Soms kan wat beeldbewerking in Photoshop uw kiekjes aanzienlijk verbeteren en deze praktische oefeningen worden dan ook stap voor stap uitgelegd. Tot slot krijgt u raad om uw babyfoto’s op de beste manier te vertonen: afgedrukt op fotopapier, op een speciale webpagina of zelfs op een interactieve dvd! Of u nu een beginnend of gevorderde fotograaf bent, dit boek opent uw ogen voor een frisse en inspirerende aanpak van babyfotografie! 

Kortom een handig boek dat zeker de moeite waard is als je graag nieuwe dingen wil leren en de tijd met je kleine (die voorbij schint te vliegen) niet wil missen.


2 reacties

 1. Andre - aug 9, 2008 at 19:45

  Wat ik mis in bovenstaande is wat Bas nu ZELF vindt van het boek. De beschirijving is nl gewoon de achterkant van het boek vlgs mij. De previews die op bol.com te zien zijn doen vermoeden dat er weinig over het beter fotograferen van babies vermeld staat meer meer over het bewerken en presenteren (blogs, websites, enz).
  Terwijl juist het fraai fotograferen van babies zo moeilijk is, zeker in de eerste 2 maanden door hun lighouding.

  Ik heb nu gekozen voor een boek van Peter de Ruiter (pixar kids). Daar zijn de recenties erg lovend over.
  Maar als Bas nog kan laten weten (of iemand anders) of DIT boek ook de moeite waard is hoor ik het graag.

  Andre

 2. Bas - aug 9, 2008 at 23:36

  Andre, ik ken het boek van Peter de Ruiter niet, maar wat ik zo lees zijn de boeken vrijwel hetzelfde, als ervaren fotograaf zal je niet veel nieuws leren. Beiden boeken zijn voornamelijk bedoeld om ouders een paar richtlijnen te geven en vooral leuke tips.

  Bas

schrijf ook een berichtje / reactie