Betekenis van mijn namen….

Veel mensen vragen mij wat de betekenis is van de namen, bij deze een uitleg:

Nickita (Nicki) is een meisjesnaam die vroeger veel gebruikt werd in Engeland. Veel mensen denken dat het een naam is van Rusische oorsprong maar dat is dus niet waar.
De betekenis van de naam is `overwinnende mensen`. Mythologische Nike was de Griekse godin van de overwinning en de afstammeling van Nicholas.`.

Isadora is een Italiaanse meisjesnaam.
De betekenis van de naam is `geschenk van Isis, mytische godin van hemel en natuur`. Of zoals Joan en ik het uitleggen, een geschenk van moeder natuur.

Carina is een Italiaanse meisjesnaam.
De betekenis van de naam is `geliefde vriend`. Deze naam leerde we kennen toen we samen in Rome waren. Daar hebben we toen een hele leuke vrolijke dame ontmoet die Carina heette. Joan en ik waren meteen verkocht toen we de betekenis leerde kennen.

Kortom onze kleine Nicki is een overwinnaar, geschonken aan ons door moedertje natuur en ik hoop dat zijn voor heel veel mensen en dieren een goede, geliefde vriend zal zijn.

Tot slot hebben we een kleine traditie voortgezet:
N.I.C. Pisa de eerste 3 letters vormen de kortst mogelijke vorm van haar naam.
Bas Arnoldus Stefanus Pisa oftewel B.A.S. Pisa heeft dat ook. Alleen Joan, J.K.R.M. Pisa wijkt af in deze, maarja die is dan ook wel vernoemd naar 4 geweldige opera zangeressen. Joan Kathleen Marguereta Renata.


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie