Bezoek Consultatiebureau en 1e hapje

Omdat Nicki het afgelopen bezoek niet heel hard was gegroeid wilden ze ons 2 weekjes later terugzien voor nog een weging. Dus vandaag was het zover, ons dametje is uitstekend gegroeid zo’n 300 gram in nog geen 2,5 week. En dat op “sinds kort” 4 voedingen.

Uiteraard hadden we ook weer wat vraagjes, waaronder of het met die 4 voedingen erg was om eventueel 1 voeding te vervangen met Poedermelk “Omneo”. Dit is geen probleem zolang ze goed blijft groeien en content is als ze wakker wordt. Ook wilde ik graag weten of we iets eerder konden beginnen met een fruithapje, Nicki kijkt ons namelijk al een tijdje het eten uit de mond en laat alles vallen als ze iemand ziet eten of drinken. Voor mijn gevoel is ze dan ook klaar voor het eerste hapje.

We kregen het volgende advies; Omdat er geen allergieen voorkomen in de familie hoeven we niet te wachten tot 6 maanden. We kunnen beginnen met peer omdat dit heel zacht is, en dit eerst 5 dagen uit proberen. Dan kunnen we andere zachte fruit of groentesoorten proberen zolang we maar niet gaan mengen en elke soort telkens 5 dagen proberen voor we op iets anders overstappen. Dit zodat de darmpjes ruim de tijd krijgen om te wennen en mocht er “in het uitzonderlijke geval” toch een allergie optreden dan weet je om welk fruit het gaat.

Dus na ons bezoek meteen naar de AH gereden om lekkere zoete peertjes te halen. ;-)


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie