Koorts

Nicki is weer ziek, en we maakten ons gisteravond behoorlijk zorgen. 39,4C hadden we aan het einde van de middag gemeten. Daarnaast is het juffie flink aan het hoesten en kost drinken aan de borst haar erg veel moeite.

Dus wij de dokter gebeld, we moesten maar meteen langskomen bij de huisartsenpost in Alkmaar. Daar zit je dan, in een volle wachtkamer, met hoofdzakelijk ouders met zieke kinderen en kostende mensen. Het kotsen was zo erg dat hierdoor ook weer andere mensen moesten overgeven. Wijzelf waren denk ik te druk met Nicki om daar door aangestoken te worden.

Nadat de arts Nicki had onderzocht waren we een klein beetje gerustgesteld. De koorts was gezakt onder de 39C en volgens de dokter was het geen longontsteking of iets anders engs.

We moeten goed in de gaten houden of ze voldoende vocht binnen krijgt (minimaal 50% van haar normale inname drinken) en of er ook weer voldoende vocht naar buiten komt (minimaal 4 plasluiers per dag). Medicijnen waren vooralsnog niet nodig.

Thuis hebben we Nicki in bed gelegd, en zij probeerde te slapen maar werd om de 10 minuten wakker van het hoesten. Kortom een onrustige nacht.

Vanochtend, was de koorts gelukkig verdwenen echter toen ze klaar was met drinken aan de borst, spuugde ze haar moeder helemaal onder en kwam alle kostbare moedermelk in een grote golf weer naar buiten. We kijken vandaag hoe het verder verloopt.


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie