Luisterboeken, wat zijn jullie ervaringen?

Papas en mamas ik wil graag jullie mening weten, dus schroom niet om te reageren op dit artikel.

Ik kom steeds vaker op het internet aanbiedingen tegen voor luisterboeken. En laatst liep ik door de Hema en kon ik het niet laten om er eentje te kopen. Ik moet zeggen dat ik er best wel van kon genieten en ik me dan ook zou kunnen voorstellen dat kinderen dit leuk vinden.

Maar nu is mijn vraag of dit ook echt zo is. Zijn kinderen geboeid door luisterboeken?

Begrijp me niet verkeerd, niets lijkt me leuker dan ‘s avonds voor het slapen gaan een verhaaltje voor te lezen. En nog even van je kleine te genieten. Maar je ziet steeds vaker in de file auto’s voorbij rijden met een lcd schermpje in de hoofdsteun en een duffe cartoon om de kids stil te houden.

Op vakantie en hele lange ritten, tja dan kan ik me er iets bij voorstellen. Maar onderweg van huis naar het KDV, lijkt het me een beetje overbodig. Maar toen kwam dus de gedachte waarom een filmpje terwijl alle leuke (althans ik vond ze vroeger leuk) kinderboeken tegenwoordig op luisterboek formaat zijn veschenen, waarom niet een goed verhaal ipv een niets zeggend cartoonfilmpje.

Ik ben nieuwwgierig naar jullie mening……

Mocht dit jullie intresse wekken, hier een linkje waar je wat voorbeelden kan vinden.


4 reacties

 1. betty gathier - jan 23, 2008 at 20:43

  hoi bas luisterboeken oude moeders mogen ook een mening geven?toch maar doen met mijn kinderoppas ervaringen ,verhaaltjes lees je zelf voor om de dag af te sluiten als ze gaan slapen altijd goed. s middags uit school om de rust terug te krijgen bij een kopje thee kan je zelf voorlezen of naar een luister cd . Maar het meeste leuke gezellige is thee koekje kleurboeken plakken kleien samen en dan een luister verhaaltje vinden ze oer gezellig ,ook in de auto leuk voor mam en pap aan het stuur is je kindje erg rustig als jezelf moet rijden .Dat is mijn ervaring met kinderen ,toen jij klein was had je geen cd s maar in de auto en bij naar bed gaan verzon ik ze zelf,vinger in je mond pluk haar tussen je vingers en ik hoorde je 2 uur niet.Daaaaaaaaaag Oma

 2. betty gathier - jan 23, 2008 at 20:47

  bij het auto rijden en ze zien een filmpje kun je zo ook niets uitleggen wat erg belangrijk is voor kinderen dus en pappa en mamma s stem is veel fijner dan die achtelijke stemmetjes op de films toedeloe

 3. Jacqueline - jan 23, 2008 at 22:51

  Hmmmm…ook even reageren dan maar. Ik pik van alles wat mee…verhaaltjes verzinnen en vertellen ‘s avonds voor het slapen gaan, dan weer voorlezen uit een boekje. En in de auto…luister cd’s met veel kinderliedjes (iedereen zingt mee en Julie al helemaal) maar soms ook zo’n duf lcd-scherm achterin (voor de langere tripjes…langer dan 30 minuten) met de leukste Disneyfilms, Dora de Explorer, Winnie de Pooh. Veel van die filmpjes zijn juist zeer leerzaam en er wordt van alles uitgelegd.

  Ik zeg dus…kijk wat jullie kindje leuk lijkt te vinden en geef zoveel mogelijk afwisseling zodat ze zich nooit vervelen.

  Thuis is samen knutselen, tekenen, vingerverven altijd een succes…..Oh ja…speel de fantasie-verhaaltjes van je kindje mee ;-)

  Kus,

  Jacq

 4. nathalie (van Ordina) - jan 27, 2008 at 12:04

  hoi familie Pisa!

  Wat ontzettend leuk om te horen dat het toch nog gelukt is en alles heel goed gaat met jullie spruit-in-de-buik. We weten zeker dat jullie flink aan het genieten zijn van dit wondertje, dat is jullie wel toevertrouwd.

  Over luisterboeken: ik vind ze heerlijk, vooral in de auto. Voor kleintjes, ja als ze ouder zijn, om lekker mee te bleren met z’n allen.
  Die LCD schermpjes: het lijkt me ideaal voor de lange trip als je op vakantie gaat. Verder moeten ze zichzelf wel kunnen vermaken voor een half uurtje maar veiligheid boven alles: als pa of ma zenuwachtig wordt van het gegil van de spruit(en) dan gewoon aanzetten en lhopen dat ze stil zijn :-)

  warme groetjes
  Nathalie, Bart, Anne-Jolein en Frits-Pieter

schrijf ook een berichtje / reactie