Mijn bevallings survival kit

Zoals de meesten van jullie wel weten geloof ik heilig in de natuurlijke kracht van kruiden en geuren. Het zal dan ook niemand verbazen dat mijn bevallings survival kit bestaat uit etherische-, massage olieen en kruidenthee. Omdat ik ook vind dat je kennis moet delen, heb ik voor iedereen een overzicht gemaakt van mijn bevallings survival kit.

Olieen, kruiden en geuren die hierin voorkomen zijn onder andere, Lavendel, Roos, Mandarijn, Jasmijn en Arnica.

Lavendel Olie: Een voetmassage of een paar druppels op een zakdoekje geven rust en diepe ontspanning. Ook werkt deze olie indien gebruikt voor een buikmassage weeenversterkend en pijnstillend. Dit laatste zou ook opgaan voor Nootmuskaat en Jasmijn. Leuke bijkomstigheid is dat 1 druppel Lavendel olie op een doekje naast de wieg ook ontspannend is voor je baby.

Mandarijnen Olie: Een rugmassage met deze olie geeft nieuwe energie en vitaliseert. Ook zouden 2 druppels op een zakdoek helpen tegen bevallingsmisselijkheid, dit laatste gaat ook op voor Neroli, Bergamot en Pepermunt. Leuke bijkomstigheid is dat je deze olie “weliswaar verdunt” later ook kan toepassen voor de baby massage.

Arnica Massage Olie: (of Calendula) Verwarmen bij koude en zouden werken tegen buikkramp en spierpijn, ook zou het preventief werken tegen striae en cellulitis. Arnica bevorderd ook nog eens de wondgenezing en zou licht pijnstillend zijn.

Rozen Olie: Een rugmassage ontspant en harmoniseert bij sterke rugweeen. De zelfgemaakte Rozenparfum, gezichtsspray en geurkaars die ik in mijn survival kit heb zijn vooral omdat ik altijd erg opgewekt en blij wordt van de geur van rozen.

Jasmijn Thee: Jasmijn Olie zou “net als Lavendel” pijnstillend en weeenversterkend zijn, ook geeft het nieuwe energie en vitaliseert”net als Mandarijn”. Omdat ik deze 2 olieen al in mijn survival kit heb, heb ik gekozen voor Jasmijn Thee en een lekkere geurkaars.

Kamille Thee: Dit is een zachte thee die ontspanning geeft en verwarmd tijdens de bevalling, later kan je de thee tevens gebruiken als spoeling bij pijnlijke hechtingen. Ook zou de thee, doorgegeven via de moedermelk helpen tegen krampjes bij de baby. Dit laatste zou ook opgaan voor Venkel Thee.

Overige producten: Druivensuiker voor extra energie. Weleda Duindoorn douche heeft een heerlijke geur en is een echte op-pepper. Ook de borstvoeding olie van Weleda vind ik erg prettig in gebruik. Hun Perineum olie vond ik echter zo stinken dat ik mijn eigen variant heb gemengd van een Amandel Basisolie met verzachtende Rozenolie en Geraniumolie ter bevordering van de doorbloeding.

Voor een ieder die geinteresseerd is in kruiden en natuurlijke- of alternatieve geneeswijzen “met name tijdens de zwangerschap”, kan ik zeker het volgende boek aanraden.

Natuurlijke remedies bij kwaaltjes tijdens de zwangerschap, van Denise Tiran

ISBN 90-438-1038-X NUR851


2 reacties

 1. Martin Rus - mei 31, 2008 at 00:19

  Hoi Joan,

  Veel succes de aankomende dagen, zal aan jullie denken!

  Martin

 2. Jacqueline - jun 2, 2008 at 21:51

  Cool! Leuke info ;-)

  Ik moet elke dag aan je denken. Kom op Puc! Mama en papa wachten op je…

  Kus,

  Jacq

schrijf ook een berichtje / reactie