Mijn opa, en de herinneringen

Morgen wordt mijn vader gecremeerd. Gisteren ben ik naar het verzorgingshuis gereden waar mijn vader zijn laatste dagen heeft doorgebracht.

Het was emotioneel een hele zware dag, zeker omdat als je dan in zijn kamer een kast opent er een teddybeer voor zijn kleindochter klaar blijkt te staan, een die hij haar nooit persoonlijk heeft kunnen geven. Verder hadden we de beide oma’s en opa gevraagd om een een boekje met verhalen van vroeger in te vullen, pa had aangegeven dat dit hem niet lukte (vooral vanwege zijn beroerde ogen) Vandaag bleek dat hij wel al allemaal foto’s had uitgezocht en deze in het boek had gedaan. Tevens kwam ik er vandaag achter dat hij wel heel erg bezig was met zijn kleindochter. Hij had een map vol met foto’s van Nicki. Allemaal zaken die mij behoorlijk raken en me een heel sterk besef geven van het feit dat ik mijn vader nooit meer zal spreken, hem nooit meer kan vertellen hoe het op mijn werk gaat, en nooit meer zal voelen, en hem dus enorm zal gaan missen.

(O)Pa we zullen aan je blijven denken


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie