Onderwatercamerahuis

Ik krijg een hoop vragen over hoe ik de foto’s van Nicki onderwater heb kunnen maken. Dit is relatief vrij eenvoudig.

Naast mijn grote (professionele) Canon 5d digital spiegelreflex camera, hebben we ook nog een klein klikklak cameraatje van Canon. De digital IXUS 75. Ik besef dat dit voor veel mensen al een hele camera is maar voor mij is dit een kant en klaar, klikklak (ik hoef even niet na te denken) apparaatje.

Voor dit relatief kleine toestelletje kan je een onderwaterhuis bestellen. Nu is zo’n onderwaterhuis niet goedkoop. Je betaald al gauw 220,- EUR voor het kleinood in Nederland. Als je de mogelijkheid hebt om dit te laten opsturen vanuit de US dan ben je klaar voor 117,- EUR (150,- USD) + 10,- EUR voor de verzendkosten.

Wat heb je dan? Een klein plastic kastje waar je camera in past en wat je de mogelijkheid geeft om alle knoppen te bedienen. Zonder dat je camera nat wordt. (dit is gegarandeerd tot een diepte van 40 meter). Ik weet niet of ik het ooit zo diep zal uittesten.

Op de camera heb ik een ‘underwater’ setting die rekening houd met de geringe hoeveelheid licht en andere lichtkleur. Water breekt het licht waardoor dit van kleur veranderd. En hoe dieper je gaat hoe meer kleur er tegen gehouden wordt.

Om er voor te zorgen dat je flitser goed werkt wordt er een diffuser bij geleverd. Dit witte matglas, dat je voor je flitser plaatst zorgt ervoor dat je licht beter verspreidt word, en je dus geen schaduw ziet van de uitstekende lens.

Persoonlijk ben ik erg te spreken over deze gadget. Wat wel een beetje jammer is, is dat je voor elk model camera een ander onderwaterhuis nodig hebt. En als je deze in Europa koopt je meer betaalt voor het plastieken kastje dan voor de camera die erin past. Alles oogt degelijk en zit kwalitatief goed in elkaar. Al met al is het een kastje waar ik met een gerust hart mijn cameraatje in durf te stoppen zodat ik leuke plaatjes van die kleine in het water kan schieten.


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie