Onze babycam – Linksys WVC200

Ik krijg een hoop vragen over de camera die we gebruiken in de babykamer. Naast de DECT babyfoon maken Joan en ik ook gebruik van een IP camera die we via het internet kunnen bekijken. Een hoop zullen zich nu afvragen wat een IP cam is; Dit is een camera die zonder een PC zijn beelden kan uitzenden via een netwerk of het internet. Kortom we kunnen via een browser inloggen op deze camera en dan live beelden zien. Dit is volgens ons een hele mooie ondersteuning van de reguliere babyfoon.

Hieronder enkele voorbeelden van het beeld dat wij zien.

De camera die wij gebruiken is van het merk Linksys en ik ben er erg tevreden over. Het is een draadloze camera dus ik kan hem overal waar een draadloosnetwerk en een stroom stopcontact aanwezig is plaatsen. Wat misschien nog wel het leukste is, is dat we de camera op afstand kunnen bewegen. Daarnaast is het ook mogelijk om geluid te verzenden maar dit is van mindere kwaliteit en hebben wij ook niet echt nodig. Wil je hier meer van weten dan kan je op de volgende link klikken, product link

De camera is beveiligd en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Dit is iets wat wij ook zo willen houden vanwege privacy redenen.


1 reactie

  1. Richard en Marcella - jul 27, 2008 at 17:38

    Hallo Bas,

    Ik zag dat jullie een IP webcam gebruiken als babyfoon. Kan deze camera ook beelden opnemen in het donker?

    Groetjes,
    Richard en Marcella

schrijf ook een berichtje / reactie