Ouders in het verkeer?

Vandaag eens zitten nadenken over het feit dat ik ouder ga worden. Dit naar aanleiding van iets dat mijn vrouw afgelopen weekend tegen mij zei, en een malloot die ik op weg naar mijn werk tegen kwam.

Ik zat na te denken over hoe je omgaat met het feit dat je zo meteen een kleine in je auto hebt. Ga je dan anders rijden? Of blijft je rijstijl gelijk? Ik heb altijd de innige overtuiging gehad dat ik goed rij. Ik zal niet volmondig beweren dat ik altijd even netjes rij, maar ik rij wel goed.

Ik ben jarenlang taxichauffeur geweest en heb heel wat kilometers achter de rug. En toch is het regelmatig een punt van discussie tussen mij en Joan wat betreft autorijden. Ik denk dan dat het vooral een discussie is over stijl, en stijl is in mijn optiek weer smaak, en tja over smaak valt te discuseren  zeg ik altijd.

Toch heb ik nu ik er over nadenk de overtuiging dat ik mijn rijstijl zal aanpassen. Ik wil niet zo’n vader zijn die achteloos rond blijft scheuren zonder te beseffen dat hij een andere verantwoordelijkheid erbij heeft gekregen.

Zoals die h8%&ter van vanochtend, die met twee koters op de achterbank, op nog geen meter achter me zat in zijn dikke A8 terwijl we uiteindelijk toch al tegen de 160 km/u aanzaten (Ja, ik reed te hard, maar ik wou van die h8%&ter af). En toen ik eindelijk opzij kon gaf hij nog een dot gas erbij en zat hij denk ik al gauw tegen de 200 km/u aan (0p de A9, max 120 km/u). Met als resultaat dat hij vrij snel al vol in de ankers moest voor een nieuwe voorligger.

Nee ik ben het niet eens met de maximum snelheden zoals deze zijn opgelegd door onze overheid maar ik geloof wel in het naleven van de regels. En ik zou het me zelf nooit kunnen vergeven als iemand iets overkomt door mijn schuld. Dus ik zal waarschijnlijk wel anders rijden over een paar maanden.

Een ding weet ik zeker, ik zal zeker meer zingen in de auto….. maar dat is een ander verhaal


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie