Sinterklaas 2010

Zoals beloofd een post over alle sinterklaas perikelen van dit jaar. Dit was het eerste jaar dat Nickita zich volkomen bewust was van Sinterklaas en daardoor waren mama en papa dan ook in staat om een paar geintjes uit te halen.
We zijn begonnen met de oude Sint en Piet poppen van vorig jaar uit de kast te halen zodat Nicki alvast weer aan het idee kon wennen, en daar had ze totaal geen moeite mee. Papa heeft een Sinterklaas aftelkalender gemaakt waar Nicki elke dag een sticker op mocht plakken zodat ze zou weten wanneer het 5 december was en natuurlijk wanneer ze haar schoen mocht zetten.
Op 13 november kwam Sinterklaas naar Nederland met zijn Pieten. Dit hebben Nicki en papa samen zien gebeuren op de televisie. Nicki vond het allemaal erg spannend en indrukwekkend (papa trouwens ook wel een beetje). Nu was Sinterklaas in het land en mocht Nicki haar schoen zetten, compleet met een wortel voor Amerigo, en natuurlijk een Sinterklaasliedje. Vol overgave heeft het dametje gezongen bij de radiator.

Elke keer als Nicki haar schoen zette, dan haalde papa weer een geintje uit. De eerste keer had papa wat mascara op zijn duim gedaan voordat Nicki wakker werd, en toen hij haar uit bed haalde heeft hij gauw een zwarte veeg op haar voorhoofd gezet. Kortom ze had een knuffel van zwarte Piet gekregen die nacht. Of Piet had haar schoen verstopt en een spoor van pepernoten achtergelaten. Een andere keer had Piet thee gedronken met Nicki haar theesetje en geprobeerd om een puzzel te maken maar dat was niet echt gelukt (domme Piet). Ook mama heeft haar steentje bij gedragen door stiekem een houten spoorbaan neer te zetten, en de volgende ochtend wist zij (heel toevallig) dat zwarte Piet hiermee gespeeld had en hem was vergeten op te ruimen.

Ook heeft papa (oeps sorry, ik bedoel natuurlijk zwarte Piet) een keer alle schoenen uit het hele huis op een grote hoop in de woonkamer gegooid en toen zaten er ook cadeautjes voor mama en papa bij. Tja Sinterklaas had dan ook gezegd dat je zoveel en zo vaak als je wilde je schoen mocht zetten. Hij had alleen niet gezegd dat er altijd wat in zou zitten.
Papa zijn werkgever had weer een geweldig Sinterklaasfeest georganiseerd in het AZ stadion. Ook dit jaar mocht Nicki weer bij de Sint op schoot zitten. Deze keer kon ze echter niet wachten en stond ze meerdere malen met een vragende blik op het podium in de hoop dat het nu haar beurt was. Aan het einde van het feest kregen alle kinderen een cadeau en heeft papa ze allemaal op de foto gezet.
Op het kinderdagverblijf heeft Nicki een mooie mijter gemaakt en heeft ze haar Pietendiploma gehaald. En ook daar is zwarte Piet langs geweest (met ook weer een cadeautje).
En toen was daar de grote dag, 5 december. Nicki wilde graag een Pietje zijn, het liefst glitter-Piet, want dat was haar grote favoriet op het Sinterklaasfeest. Dus had papa een Pietenpak gekocht en Pietenschmink. Op de dag zelf dus het pak aan en mama in de weer met de zwarte schmink. En toen op weg naar Rob, Lien en Mick voor een Sinterklaaslunch. Zwarte piet hat perongeluk een paar cadeaus voor Mick bij Nicki bezorgd dus die gingen we langs brengen.
Daarna door naar Omie om daar het Sinterklaasfeest te vieren. Er waren cadeaus voor iedereen. Nicki is enorm verwend door de Sint en zijn knecht, en ze was behoorlijk onder de indruk van het bonzen op de deur. Aan het einde van de avond hebben we Nicki in het kinderbedje gelegd dat Omie had gekocht en was ze na een kort verhaaltje meteen in dromenland. Papa heeft haar later in de auto gelegd en eenmaal thuis sliep ze vrolijk verder, moe van alle indrukken. Op 6 december hebben we ‘s avonds nog 1 keer “Dag Sinterklaasje” gezongen voor het slapengaan en daarmee deze indrukwekkende periode afgesloten. Nu kunnen we ons voorbereiden op het volgende feest, de kerst. Ik kijk er nu al naar uit. Trouwens ik kijk nu ook al weer uit naar de volgende Sinterklaastijd. Wat een heerlijkheid om je kleine meid zo te zien genieten en vol te zijn van iets.


1 reactie

  1. bettygathier - dec 11, 2010 at 19:51

    Nou pappa en mamma jullie Nicki straalt wel helemaal door jullie ,genieten weer van alle foto s iedereen blij geweldig he Nicki wat een enig feest en helemaal als je 2 en een half bent het leven wordt als maar mooier en mooier voor ons allemaal.Dag mn Lief Omie

schrijf ook een berichtje / reactie