Speelgoed voor in de box, wat moet je nou kopen?

Regelmatig stel ik me de vraag wat ik moet kopen voor junior, er is namelijk een gigantische verscheidenheid aan verschillend speelgoed. Joan en ik hebben altijd gezegd dat we zouden kiezen voor traditioneel (houten) speelgoed, als ik echter in de box kijk zie ik dat daar niet heel veel van terecht komt. Toch hebben we bijna al het speelgoed weloverwogen gekocht en dat wil ik graag met jullie delen. Hieronder een overzichtje met tekst en uitleg.

Als eerste de mobiel die aan de box hangt. Helemaal in de jungle stijl zoals de babykamer, echter dat is niet de reden waarom we deze hebben gekocht. Naast de standaard muziekjes (die Nicki totaal niet kunnen boeien) speelt deze mobiel ook oerwoud geluiden af en dat is het helemaal voor junior. Zonder oerwoud geen lol. Nicki wordt erg rustig van de natuurlijke geluiden.

In de box vind je ook Rolifant, een grote rode olifant. Dit was eigenlijk een impuls aankoop van papa, maar desalniettemin een succes. Nicki weet met veel gemak de bijtring te vinden en rukt daar met volle overgave aan. De grote oren ritselen en elk onderdeel voelt anders aan. En daarnaast ziet hij er erg grappig uit.

Rolifant wordt vergezeld door Steef het paard. Steef en Rolifant komen uit dezelfde serie van Playgro. Steef is een stuk kleiner en daardoor handzamer. Steef rammelt en is heerlijk om op te bijten. Ook steef is gemaakt uit verschillende stofjes en elk onderdeel maakt weer een ander geluid. Aan de Maxi Cosi hangen Steef en Rolifant in het klein en zij zorgen voor afleiding als we in de auto zitten.

De ‘Wow Wee Bird’ ligt af en toe in de box. Wow wee is een bolvormige vogel die makkelijk te grijpen is en als je hem dan heen en weer schud maakt hij verschillende vrolijke geluiden. Hij roept bijvoorbeeld heel hard WOW WEE. Nicki kan er ook mee gooien en dan maakt dit vrolijke beestje uiteraard ook een hoop herrie. Eveneens van de firma playgro en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (Vogel, leeuw, olifant, en een koe)

Als laatste hebben we in de box een activiteiten centrum hangen. Dit is voor baby’s vanaf 3 maanden tot een jaar. Het apparaat heeft twee kanten, dus zodra je kleintje ouder wordt dan draai je het geheel om. Omdat het ding pootjes heeft (letterlijk: er zitten voetjes aan) ak je het geheel ook op de grond leggen. De reden waarom we dit gekocht hebben is omdat het Nicki erg stimuleert om op haar buik te liggen, vanwege de spiegel. Verder zit het apparaat vol met audiovisuele aspecten die erg uitnodigen om aan te raken en mee te spelen. Kortom met dit activiteiten centrum stimuleer je het buik liggen en de grijpreflexen van je baby. Dit product is van de firma Tinylove.

Natuurlijk liggen er ook regelmatig knuffeldoekjes en dergelijke in de box maar die reizen eigenlijk met Nicki mee en zijn niet voor ons specifiek box speelgoed. En heeft Nicki af en toe helemaal geen oog voor een specifiek speelgoedje. Nou dan maar even niet, niets moet, alles mag. En als dit een terugkerend iets is dan vinden we altijd wel een andere baby die er wel vrolijk van wordt. We proberen dus niets op te dringen, het moet allemaal een spel blijven.


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie