Trollbeads


Eindelijk is hij af. Joan haar Trollbeads armband. Voor diegene die niet bekend zijn met Trollbeads kijk hier maar eens. Trollbeads is een armband die je zelf kan samenstellen (netzo iets als Pandora) Je kan zelf de kralen en bedels kopen of je krijgt ze kado. Zo heb ik voor Joan beetje bij beetje deze armband samengesteld. En alle kralen en bedels heb ik gekocht met een speciale gedachte.

Hieronder zie je alle kralen afzonderlijk met hun beschrijving.

Knoop van Freja
Dit is de sluiting van de armband. Het is de knoop van Freja, de Noorse godin van liefde en vruchtbaarheid. Spreekt voor zich denk ik.

.

.

IJsblauwe dauw druppels
IJs met dauwdruppels. Staat voor het tere van een nieuw leven.

.

.

.

Haas en Schildpad
De Haas en de Schildpad uit de beroemde fabel. Voor mij staat deze voor Joan en mijzelf. De verschillen tussen ons, maar toch onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En niet te vergeten, Tom Poes verzin een list…….. en alles lukt je.

.

Caraïben
Dit was een van de eerste kralen die ik kocht. Veel van onze reizen waren in de richting van de Caraïben. Daarom moest ik meteen aan Joan denken.

.

.

Giraffes
Deze staat voor een tweetal andere reizen (lees avonturen) We zijn samen op safari geweest, een heel avontuur op zich. En we zijn aan het avontuur van papa en mama worden begonnen. Dit uitte zich in een kinderkamer in safari stijl. Vandaar de giraffes.

.

Turkoois met groene lenteknoppen
Een kraal met tere lenteknopjes. Het begin van een nieuw leven, een nieuw avontuur.

.

.

Drie in één
De drie-eenheid erg belangrijk ik de wicca en in Joan haar leven. De jeugdige, de volwassene, en de oudere. De vrouw, de moeder,en de godin. Kortom de vrouwelijke drie-eenheid.
Tevens staat deze bedel voor Joan.

.

Turkooizen bloemen
Turkoois en bloemen, dan moet ik wel aan Joan denken. Tevens één van de kralen die ik in de eerste serie heb gekocht. Vooral omdat deze me zo aan Joan doet denken plaats ik hem tussen de kraal die voor Joan staat en die van onze dochter. Het lieve, en zachte, de moeder. Maar ook de natuur, de realiteit, en de werkelijkheid

.

Babytrol
En deze kleine babytrol staat voor onze toekomstige dochter. Heel erg kleurrijk, kortom nog niet gekleurd in één specifieke kleur. Op het punt om alles nog te ontdekken. Het verhaal achter de bedel is dat deze ondeugende babytrol haar tong uitsteekt en zit op een erg zeldzame trollensteen. Deze stenen zijn erg moeilijk te vinden. Als een trol er eenmaal een gevonden heeft dat zal deze koste wat kost beschermd en verdedigd worden. En zo zal onze dochter ook haar eigen ik moeten beschermen en verdedigen.

Gouden grot
De gouden grot wordt gezien als de schatkamer. Een kamer met schaduwen en details. Een plek vol fantasieën en historie (lees verhalen). Deze plaats ik bewust tussen de kraal die staat voor mijzelf en onze dochter. Daar ik vaak meer in een fantasiewereld leef en aan het dromen ben. Kortom Joan en ik zijn de ideale balans voor junior.

.

Drie eenheid
Opnieuw een drie-eenheid. Deze staat voor de vader, de zoon, en de heilige geest. Of om in wicca termen te spreken de god. Kortom de mannelijke variant.
Tevens staat deze bedel voor mijzelf.

.

Melkweg
De melkweg, of te wel de sterrenhemel. Het oneindige. Voor mij staat deze kraal symbool voor de oneindigheid van onze liefde voor elkaar.

.

.

Toekomstvoorspeller
Deze bedel kan de toekomst voorspellen. Het zijn eigenlijk twee losse bedels die kunnen draaien ten op zichtte van elkaar. De kant waar je blik het eerste op valt is van betekenis

Elke hand raakt een symbool:
Hand met hand staat voor vriendschap
Hand met ster staat voor magie
Hand met hart staat voor liefde
Hand met schedel staat voor serieuze zaken
Hand met klavertje vier staat voor geluk
Hand met vleugel staat voor vrijheid of een lang leven
Hand met kikker staat voor vruchtbaarheid in meer dan één betekenis

Turkoois met groene stippen
Bij deze kraal moet ik opnieuw denken aan de lente. Een groene weide met turkooizen bloemen. Heerlijk fris en onbezonnen.

.

.

Duimelijntje
Duimelijntje naar het sprookje van Andersen. Het meisje dat geboren werd in een bloem. Voor mij heeft deze een zware betekenis. Hij staat voor de keren dat het niet gelukt is. De keren dat de zwangerschap vroegtijdig beëindigd moest worden. Voor de kinderen die we nooit gekregen hebben. Maar die we zeker niet willen vergeten, ook al hebben we ze nooit echt gekend.

IJsblauwe bloemen
Bloemen gevangen in het ijs. Dit laat zien dat zoiets kouds als ijs toch zoiets moois en teers als een bloem, zijn schoonheid kan doen bewaren. Hard en koud is niet altijd slecht, en kom je soms wel eens tegen op je levenspad.

.

Schatten
De schatten uit de zee. We zijn allebei gek op de zee. En deze herbergt meerdere schitterende schatten die voor velen onbereikbaar zullen blijven, maar waar we wel van kunnen dromen. En dat moeten we dan ook zeker blijven doen.

.

Turkooizen bellen
Luchtbellen in het water. Zonder lucht kan niets leven. Zelfs onderwater niet. De eeuwige brandstof voor ons leven en uiteraard weergegeven in de kleur turkoois.

.

.

Lieveheersbeestje
Het lieveheersbeestje, brenger van goed geluk. Staat voor mij ook voor een nieuwe fase in het leven. Het begin van de volgende stap. Elke keer weer een stipje (stapje) erbij.

.

.


2 reacties

 1. Oma Ineke - mei 1, 2008 at 17:09

  wat prachtig zoals deze bedels tezamens het heden,verleden en de toekomst weergeven

 2. karin - mei 7, 2009 at 16:00

  Hallo Bas,
  Wat een mooie armband heeft Joan, en wat is het toch leuk dat al die bedels/kralen een eigen betekenis hebben.
  Je hebt ze mooi bij elkaar gekozen!
  Ik ben zelf ook druk bezig om mijn armband vol te krijgen.
  Via welke site uit amerika heb jij ze besteld want ik kan er geen een vinden die naar nederland verzend.

  Groet karin.

schrijf ook een berichtje / reactie