Vaderschap voor beginners

Een klein boekje dat de beginnende vader op weg helpt. Meteen als ik het eerste hoofdstuk lees heb ik zoiets van, he de schrijvers snappen het. Het gaat niet alleen maar over de dingen die je moet doen of waar je aan moet denken. Maar het bespreekt ook de gevoelens die een aankomende vader ervaart (zoals bang zijn voor de bevalling, gevoel van onmisbaar zijn, en zo verder) En ineens heb je als vent het gevoel; ik ben dus niet helemaal gek!

Verder missen alle nuttige, handige, en belangrijke tips zeker niet. Boven op dit alles leest het lekker weg en vind ik het een aanrader.

Hieronder de beschrijving zoals ik deze heb gevonden bij Proxis.be

Vaderschap voor beginners gaat in alle facetten van het aanstaande ouderschap, gezien vanuit het perspectief van de man. Het bestrijkt de periode van de zwangerschap, de bevalling en de eerste weken daarna. Het boek behandelt de praktische zaken waarmee de nieuwe vader te maken krijgt, maar beschrijft ook de psychologische aspecten. Dus niet alleen wat er geregeld, gemaakt, gedaan en gekocht moet worden, maar ook hoe de zwangerschap en het aanstaande vaderschap worden beleefd.

Hoe ga je om met veranderingen in de relatie met je partner, de angst voor verlies vamn je vrijheid, het opzien tegen de bevalling, en de keuze van de juiste zwangerscapcursus. De praktische kant van het boek belicht zaken als kraamhulp, inrichting van de babykamer, de ‘low budget-baby’, kinderopvang, ouderschap en wet, een efficient huishouden en vele andere onderwerpen.

Vaderschap voor beginners is een boek van deze tijd voor vaders (én moeders) van nu.


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie