Veilig gevoel door Aerosleep

Vanochtend toen ik ons kleine dametje uit bed wilde halen, lag ze op haar buik met haar knuffeldoek als een soort kussentje onder haar gezicht. We zien steeds vaker dat ze op haar buik ligt te slapen en ook ‘s nachts als ze onrustig is heb ik haar de afgelopen tijd regelmatig weer op haar rug moeten draaien.

Door alle verhalen die je hoort over de relatie tussen buikligging en wiegendood in het eerste jaar blijf ik het als ouder toch eng vinden dat ons kleintje op haar buik slaapt. Daarom zijn we nu ‘s nachts toch extra alert en zetten we de babyfoon op de luidste stand. Wel geeft de Aerosleep cover en matras een iets veiliger gevoel, want door de open structuur kan ze ook met haar gezicht in het matras “zoals vanochtend” toch door ademen. Moet het dametje er alleen geen knuffel onderleggen natuurlijk ;-)

Door dit voorbeeld denk ik dat je er als ouder er wel voor moet waken dat het geen vals gevoel van veiligheid geeft, ik blijf dan ook bij elke kik even checken of alles goed is. Wat ondanks dat de Aerosleep me in het algemeen een veiliger gevoel geeft kunnen er altijd uitzonderlijke situaties ontstaan.

Voor meer informatie over de Aerosleep http://www.aerosleep.com/


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie