week 0 een nieuw begin – mama weekboek

En dan ben je Mama, je hebt het gevoel dat je bent overreden door een 10-tonner, je kan niet zitten vanwege een onderkant die bijelkaar wordt gehouden door meters en meters hechtdraad en je huilt emmers vol van geluk, frustratie en niet te vergeten, de hormonen.

Ik zal niet te veel uitwijden over de bevalling, want dat verhaal volgt een andere keer wel. Maar deze is Woensdag 11-juni-2008 begonnen met lichte weeen die al heel snel heftiger werden. Je leest overal over de diepe rust die je moet nemen tussen de weeen door, maar als mijn lief niet eens de tijd heeft om de verloskamer te doorkruizen om een washandje te bevochtigen vraag ik me serieus af over welke tussendoor men het dan over heeft. Verder heb ik alles gekregen wat mijn hartje NIET begeerde. Ziekenhuis bevalling, 4 x bloedafname bij de kleine, catheter, conditie van de kleine die achteruit ging, vacuumverlossing en een knip.

Maar ook zijn mijn grootste wensen in vervulling gegaan, een relatief natuurlijke bevalling zonder pijnmedicatie van een prachtige gezonde dochter. En prachtig is ze, telkens als ik naar haar kijk schiet ik vol en ik kan me geen mooier geschenk voorstellen.

Het is ook een pittig klein ding die zelf ook een behoorlijke klap heeft gehad van de hele bevalling. Hierdoor verliep de borstvoeding de eerste dagen een beetje problematisch, maar dit ging aan het eind van de week al wat beter. Moeder en dochter leren snel.

Welkom in deze wondere wereld mijn lieve kleine Nickita. Zoals ik in het kraambed mijn leven voor je had willen geven, zal ik je altijd blijven beschermen. X

Gewicht 67,7 kilo. (meteen 7,6 kilo lichter)


1 reactie

  1. [email protected] - okt 21, 2009 at 12:40

    welkom in deze wondere wereld is iets wat ik heel sterk herken en ook dat altijd willen beschermen.je mamma is nu een volwassen vrouw en moeder en nog blijft ze altijd het kind van oma.dat gevoel blijft een moeder dus haar leven lang houden.geweldig om dit nu ook te vinden,ik vind steeds meer leuke dingen op je site en dat is ook de reden dat je van oma soms een een wat verlate reactie krijgtik hoop voor mamma dat de hechtingen snel weer genezen zijn en dat ze weer goed kan zitten.dikke kussen voor alle3 oma

schrijf ook een berichtje / reactie