Week 28 – Kerst en Oud en Nieuw

Het heeft even geduurd, maar het waren dan ook een hele hoop foto’s die uit gezocht moesten worden en een hele boel leuke dingen zijn er gebeurd.

Mama had een kerst rompertje gevonden voor Nicki, dus zag Nicki er extra feestelijk uit toen Omie langs kwam om kerst te vieren. We hebben heerlijk gegourmet, en Omie heeft Nicki haar hapje gegeven (spruitjes). Later die avond cadeautjes uitgepakt een Omie is blijven slapen. De volgende ochtend vroeg op om te vertrekken richting Groningen. Joan haar oma is jarig op 2e kerstdag en dat wordt meestal groots gevierd. Zo ook dit jaar. Onderweg kregen we pech. De uitlaat was gebroken en papa moest langs de snelweg de knalpot los maken anders waren we die vast en zeker verloren. Gelukkig konden we eerst langs Pitty rijden en mochten we de auto van Steven zijn vader lenen zodat we de reis naar (overgroot)oma konden voorzetten.

Eerst zijn we Oma gaan ophalen en die had ook nog kerstcadeautjes dus weer feest. Snel een soeppie gegeten en toen naar (overgroot)oma. Volgens mij was de hele familie aanwezig dus het was gezellig druk. Er was een ‘high tea’ georganiseerd en dat was echt super. Heerlijk gegeten en een hoop bij gekletst met de familia. Het was wel erg vermoeiend, dus lekker liggen slapen in de buggy. Ook Esmee was doodop en werd naast me geparkeerd. Dus lekker liggen snurken met zijn tweeen.

Op het einde van de dag hebben we Oma haar huis gebracht en zijn we naar Pitty, Steven en de kids gereden. De Kids waren erg blij om Nicki weer te zien en wilde meteen met haar spelen. Steven had heerlijk gekookt dus dat was wederom genieten.

De kids waren de hele dag al opgewonden, want vandaag zouden we de pakjes uitpakken. Ze moesten wel wachten tot dat het avond zou worden. Joan en Pitty waren wezen shoppen en hadden sabbelboekje en een bord met zuignap voor Nicki gekocht, beiden een groot succes. Bas en Steven waren naar de kwikfit geweest om de uitlaat te laten maken. En toen, eindelijk pakjes uitpakken.

Nicki wil steeds vaker zelf de fles vasthouden laat dat ook weten ook. Papa laat haar dan even aanklooien om het dan toch maar weer over te nemen.

We verder nog een bezoekje aan het gevangenismuseum gebracht. Het was erg koud buiten dus houden we Nicki goed ingepakt. De volgende dag zijn we weer naar huis gegaan.

Thuis lekker chillen met pa op de bank en bijkomen van de drukte van de laatste paar dagen. Papa had nog wat speelgoed voor Nicki gekocht maar daarover later meer.

Toen was het oud en nieuw. Lekker met zijn drieen gegeten en Nicki was totaal niet onder de indruk van de harde knallen. Poes wel maar dat is een jaarlijks terugkerend drama. Om midden nacht, met zijn drietjes,uit het raam staan kijken naar het vuurwerk. Nicki vond het helemaal te gek en toen mama bij elke pijl ‘oooohhh’ riep, ging Nicki haar na doen. Ons eerste nieuwjaar als gezinnetje……… Kortom op naar het het volgende jaar.


nog geen reacties.

schrijf ook een berichtje / reactie