Wel of niet inenten, wat te doen?!?!

Joan en ik stonden vandaag voor het eerst echt voor een ouder dilemma. Morgen wordt Nicki voor de eerste keer geënt, en we hadden nogal wat vraagtekens bij het nut hiervan.

Mijn moeder heeft vroeger de meeste inentingen voor mij geweigerd, (met alle juridische gevolgen van dien), en ik heb nooit tijdens mijn jeugd een kinderziekte gehad. Ongeacht dat ik speelde met andere kinderen die wel ziek waren. Dus wat is het nut dan? Mid 30 kregen Joan en ik tegelijkertijd de waterpokken maar daar is het dan wat mij betreft dan ook wel mee gezegt.

Nu hebben we zelf een dochter en moeten we de beslissing nemen wat te doen. Heden ten dagen is het geen wettelijke verplichting meer om te enten. Kortom je hebt een keuze, en dat is best lastig.

Ik ben gaan zoeken en kwam op de volgende site http://www.nvkp.nl. Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken. Dit is een vereniging die kritische vragen stelt daar waar dit het entingsprogramma van de Nederlandse overheid betreft.

We hadden al besloten om te enten met DKTP+Hib, maar we twijfelde nog over Pneu

D.K.T.P. = difterie, kinkhoest, tetanus, pokken
Hib = haemophilus influenza type B bacterie
Pneu = pneumokokkeninfecties

Nu heeft een artikel op www.nvkp.nl ons doen besluiten om toch niet voor Pneu te enten. ( link naar het artikel ).

De belangrijkste reden is dat het een relatief nieuw vaccin is en het maar een heel klein gedeelte van de vele verschillende pneumokokkeninfecties bescherming biedt. Daarnaast is een pneumokokkeninfectie te bestrijden met antibiotica. Dus hoeveel zooi wil je in je kindje laten spuiten? Wij houden het voor als nog bij de DKTP+Hib.


2 reacties

 1. betty gathier - aug 4, 2008 at 19:07

  goed hoor jongens dktp. je bent niet geent voor kinderziektes Bas en die heb je dan ook niet gehad. Je hebt alleen mazelenprik gekregen omdat je peusdo kroep gehad hebt. Die prik moest je hebben je hebt zelf je boekje nog waar alles instaat hoor. Succes, een prik is beter als die enge ziektes hoor die toch weer terugkomen tbc bv, maar jullie denken er in indergeval goed over na he ,sterkte met mn kleine meisje dag liefjes liefs van betty

 2. Deborah - aug 21, 2008 at 20:52

  Ik heb het boek Wat artsen je niet vertellen en heb de site van Tinus Smits http://www.tinussmits.nl goed doorgenomen. Mijn dochter is nu 1 jaar en ik heb haar nog steeds niet ingeent. Weet ook niet of ik het nog van plan ben.
  Zelfs dokter Moolenburg die al 50 jaar huisarts is heeft er geen goede dingen over te zeggen in zijn boek Op je gezondheid.
  Persoonlijk denk ik dat we allerlei welvaarstziektes hebben ingeruild voor een paar ziektes die al lang op hun retour waren door een verbeterde hygiene. De vaccin industrie gooit vele leugens erin en speelt in op de angsten en emoties van ouders om de status quo te hanhaven omdat het een basis-behandeling waar ze miljarden mee opstrijken. Daarbij enten ze steeds jonger en steeds meer, terwijl er echt wel neveneffecten zijn. Dat roept bij mij ook vraagtekens op.
  Drs Vierra Schreibner heeft aangetoond dat ieder vaccinatie bij een baby iets met het hartje doet. Shaken baby syndrome en wiegendood zijn volgens haar grotendeel te wijden aan vaccinaties. Gelukkig wordt er in Nederland geen kwik in de vaccins gedaan.
  Naar mijn idee hebben vaccins haast geen nut en doen ze veel meer kwaad (ook al zie je het niet) dan het baat.
  Dit is trouwens een goede docu. En als je kiest voor vaccinatie zijn dit ook goede richtlijnen.

  http://www.natuurlijk-welzijn.org/artikel/Vaccinatie171.html

  http://video.google.com/videoplay?docid=-6351515212287981735&hl=en

schrijf ook een berichtje / reactie